9 feb 2013, 11:24

В себе си... 

  Poesía » Otra
385 0 2

Да надникнем във себе си. В бездната.

Над „АЗ”–а да се надвесим.

Суетата си – безполезната - 

на прах да стрием и смесим

 

със нови чувства, покълнали

във нова пръст – чиста и млада.
В черната си същност надзърнали,

да не мечтаем награда

 

за добротата си, често изкуствена,

за тъй наречената човечност...

Дори като богове да се чувстваме,

да помним, че въобще не сме вечни.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • :!!
  • "Суетата си – безполезната -
    на прах да стрием и смесим"
    Можем ли? Крещи рогатото ни Его,
    оковите подрънкват все по-тежки,
    загубили цвета в очите си
    живеем. Малки неразумни пешки!
Propuestas
: ??:??