23 mar 2019, 9:03

В сърцето с март 

  Poesía
460 4 3

В стъпките пастелни на деня
март наглася своята палитра
и от цветен прах и две пера
прави вятър и небе и литва
чак над разлюлените листа -
по-високо от камбанария,
дето щърк говори с пролетта
и ревниво под крило я крие.
Капна върху слънчева стрелка
и съвсем на края й увисна.
Времето замаяно се спря,
после в ароматен дъжд се плисна.
Толкова небесна красота
върху тази земна длан изсипа!
Кратка като щрих е пролетта,
а съдържа цялата палитра.
И си мисля, във сърцето с март -
кой, човече, толкоз те обича,
че ти е открехнал своя свят
и те учи на любов космична.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Сърдечни благодарности за топлите думи!
  • Всяка от думичките тук е нанизана като в броеница и свети от обич с пастелната мартенска красота! Чудесно платно си нарисувала, Хриси, поднасям ти възхищенията си с аплодисменти!
  • Колко много красота превърната в поезия...
    Моите приятелски поздрави, Христина!
Propuestas
: ??:??