18 feb 2008, 14:32

В тези трудни времена 

  Poesía » Civil
958 1 12
В ТЕЗИ ТРУДНИ ВРЕМЕНА


В тези трудни времена,
времена на подлост, е награда
да вземеш ризата една
на ближния, да му отнемеш хляба...


В тези трудни времена,
времена на пошлост, в забрава
потъват искрени слова
и в лъжата други избуяват...


Избуяват страстно от семена,
(по кално време са посяти)
и веем тежки знамена,
извезани с проклятие.


В тези трудни времена,
да бъдеш честен е порок.
Порочен, с чувство за вина,
поет да си – сред глух народ...

© Бина Влади Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??