19 ene 2022, 10:38  

В твоята прегръдка 

  Poesía » Civil
844 1 4

Балкан, аз искам да съм в твоята прегръдка,

тук чувствам се честит и защитен,

до корена си знаем пада всяка крушка,

ти роден дом оказа се за мен!

Над тебе рее се духа на мама,

във тебе татко нявга спомени реди,

завърнал се от дългия си труден път

завинаги в  пръста ти свята  нека да остана!

Балкан, ти гордо извисил си каменна снага

над дребните неволи, над човешката поквара,

Над теб безмълвно светят или изгарят нощем хиляди звезди,

а  вятър бурен гръмко с тебе разговаря.

 

Балкан, аз искам да остана в твоята прегръдка,

от тебе сила взимам, вяра  в Бог,

ти към България любов и преданост в душата ми  твориш,

 не е възможно извисен в простора твой да не летиш?!

 

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И аз го подминавах, очаквайки поредното любовно признание. Ала пусто женско любопитство да ти видя скъпото!
  • Браво, много добро и категорично произведение Хареса ми повече отколкото предполагах четейки заглавието, понеже не знаех за каква прегръдка точно става дума
  • 594 четения!
    Балканът колко ли тайни е скрил. Харесах!
  • Много ми е скъпо това стихотворение! Нищо, че няма отзиви...
Propuestas
: ??:??