29 dic 2010, 15:45

В тълпата безброй непознати 

  Poesía » Otra
436 0 5

                                                 "И човек никога не знае кой от безкрайните 

                                                    непознати някога ще му потрябва."

                                                   Дончо Цончев

 

 

Кой в тълпата безброй непознати

на какво може да ме научи?

На мъдрост - бабката, дето продава домати.

На вярност и примирение - бездомното куче.

На търпение - младата майка.

Детето ù се учи да ходи.

На оптимизъм - клошарят. Той не се вайка.

Всяка вечер усмихнат из квартала ни броди.

На любов - двата гълъба бели,

гледащи се непрестанно в очите.

На упоритост - девойките позастарели,

чакащи Принца да им свали звездите.

На състрадание - момичето в инвалидна количка.

На непосредственост  - този, който през локвите тича.

В живота всъщност се случва всичко...

Да се научим да се обичаме!

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??