"И човек никога не знае кой от безкрайните
непознати някога ще му потрябва."
Дончо Цончев
Кой в тълпата безброй непознати
на какво може да ме научи?
На мъдрост - бабката, дето продава домати.
На вярност и примирение - бездомното куче.
На търпение - младата майка.
Детето ù се учи да ходи.
На оптимизъм - клошарят. Той не се вайка.
Всяка вечер усмихнат из квартала ни броди.
На любов - двата гълъба бели,
гледащи се непрестанно в очите.
На упоритост - девойките позастарели,
чакащи Принца да им свали звездите.
На състрадание - момичето в инвалидна количка.
На непосредственост - този, който през локвите тича.
В живота всъщност се случва всичко...
Да се научим да се обичаме!
© Нина Чилиянска Всички права запазени