Коя съм, каква съм,
къде съм, защо съм...?
Хиляда въпроса във миг
самота.
Такава ли всъщност,
каквато желая от раз
да отвърна (о, суета!).
"Аз млада съм, умна,
красива и силна,
с живота партньор съм
достоен и горд.
Загърбила страсти, горчилки
и болки,
напред и нагоре отправила
взор.
Или пък съм жалка,
страхлива и малка,
потънала в размисъл -
облачен, сив.
Отчаяно тежкия кръст
съм понесла,
по пътя, осеян с тревоги,
трънлив?
И силна, и слаба,
и стара, и млада,,
и жалка, и горда,
Това ли съм аз?
Е... щом си задавам
хиляда въъпроса,
то значи съм жива!...
Това значи съм АЗ!
© Таня Мезева Todos los derechos reservados