21 sept 2010, 6:25

В забързаното наше време 

  Poesía » Civil
670 1 9

В забързаното наше време

минавам в дебрите, нелек,

на плещите понесъл бреме

от възлите на своя век.

 

 

В една и същата пътека,

с един и същия улов,

в съдбата си в едно, нелека,

на прехода, така суров.

 

 

И само малкото избрани

безскрупулни, без капка свян,

остават ни дълбоки рани

по път, от дявол начертан.

 

 

Покрай човешките ни драми,

с коли, по лъскавия друм,

фучат те, без да са разбрали,

отпред, че дебне ги куршум

 

 

от мерника на друг, в пусия,

убиец безпардонен, строг...

Живот с различна орисия,

забързал се към съдник-Бог!

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??