14 sept 2012, 20:28

Ваканционни настроения 

  Poesía
660 1 4

на децата ми с обич
---

Спокойно е у нас. С тъга лежерна
по стаите царува тишина,
а даже ми се стори, че ви мернах
отсреща, до балконската стена!
И няма смях, и босите крачета
не тропат във скандал за пи-ес-пи,
а после, в такт с най-новите парчета
компютърът до късно да не спи.
И нямам дух - изчезна с глад и пости.
Кръвта ми не тече, а ме дере...
Светът се срути в мен, а вие просто
заминахте за малко... на море!

---

Децата се прибраха от морето!
Прескачат се каприз, подир каприз,
а сутрешно надвикване с врабчета
разнася гордо столичният бриз...
Гимнастика - замеряне с кус-куса
оглася сгорещения панел,
кой първи от кюфтетата ще вкуси!
До късно се спори - кой дал, кой взел...
Очаквах да се върнат от морето,
заплашваше сърцето, че ще спре!
А днес ги питам, с топлота в гласчето,
не искат ли отново... на море! :)

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Живи и здрави...
  • сърдечно!
  • Ех... Много хубаво!
  • Майчина обич,...майчини вълнения...майчина душа...Детският шум уморява и дотяга понякога. Но пък носи много радост и спокойствие за майчиното сърце. Поздравления, Стенли! Да са живи и здрави дечицата ти!
Propuestas
: ??:??