26 abr 2016, 7:41

Вакханлия 

  Poesía » Otra
395 1 7

Завистта е малката сестра на подлостта,
омразата е тяхна братовчедка,
гневът е син на яростта,
а гордостта,  любимата за тях съседка.

Живеят си охолно сред народа
и богатеят от човешка простотия,
завързват ни душите със окови
и с нас си правят вакханлия.

Обгрижваме ги ний със лошотия
и черпим ги със вреден егоизъм,
живуркаме в  духовна немоти

затънали в глобален непукизъм. 

 

© Неземна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??