До неотдавна
нямаше безработни
и безимотни,
и свободата
на труд - право бе свято
в страна богата.
Днес теб, Свободà,
заменѝха с робѝя -
безмерна беда;
собственост частна
теб, Свобòдо, затули
и ти угасна.
Днес теб, Свобòдо ,
в страната на Земния
Рай... зло прободе...
Уж свободà е ,
но само на хартѝя;
и е гладѝя.
Несвободà е ,
нов чорбаджия е и
зла орисѝя...
..................................
Днес свободата
размерват едѝнствено
само с еврàта...
© Стоян Минев Todos los derechos reservados
И с твое позволение, iren5 (Ирен ):
необходимост
осъзната - знае се -
е свободата
!
И с твое позволение - една вметка, eliboto(Лейди Фокс):
Тя и Касандра
бе права, но кой ще ти
чуе тогава?...
!