На белия сняг –
локвички кръв,
или е Рьоршах –
милостта ми да тества.
На крачка встрани –
глава на пепел,
а гребенът –
гладна гротеска.
Васильовден. Празник
във краен квартал.
Играл е тук ножа умело.
Покров от снежинки
се сипе отвред.
Пързалка във бъдеще време.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados