6 mar 2023, 16:00

Вчера 

  Poesía
976 3 4

ВЧЕРА

 

Седя си кротко – трезвен, сам и стар –

случаен гост, дошъл от друга ера.

И сякаш не в притихналия парк,

животът ми остана нейде вчера.

 

А есента разстила бавен шлейф –

върви на пръсти – тиха Пепеляшка.

И сякаш Пол Маккартни с "Yesterday"

последните ми летни дни изпраща.

 

Къде остана моят див април?

И август литна с птиците – далече.

И младостта – със шемета си мил –

на черни Ниагари се оттече.

 

Опитах се на птичия език

да ви изпея светлите си песни.

До зимата остава хвърлей вик.

До пролетта са пропасти и преспи.

 

Което беше вчера, тръгва с мен.

Каквото ви оставих, е за утре –

и все така ще хълтам – вдъхновен,

през Windows-а на вашите компютри.

 

На залеза в пламтящото сено,

когато тръгна – скитник недоскитал,

налейте си от мене по едно –

и си пуснете сър Маккартни с „Веatles”.

 

А на този линк е песента на Великия български бард Асен Масларски:

https://www.youtube.com/watch?v=gYRbX-M_Pkc

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??