13 oct 2010, 21:50

Вчерашно утро 

  Poesía
686 0 7

Вчерашно утро

 

В залеза на мъртви сенки

се стапя още миг живот.

По улиците мрачни бодро крачи,

подсвирквайки си песимизмът горд.

 

И все така гнети в сърцата

повелята на своя зъл морал.

Здравей, ти мое мрачно утро,

позорно пак душата ми окрало.

 

Ще крачим с тебе иронично

в килима от окапали листа.

Безжално пак показваш ми,

че утрото е просто фалш.

 

Ах, как не те е срам!

Наивната ми слепота да гониш.

Достатъчно е сиво без това,

в заблудата на сенки голи.

 

Но няма да се противя,

щом есенната шума ще запомни

самотните ни стъпки из града,

отекнали след чужди вопли.

 

И ето пак, красиво мое утро,

пристъпваш тъй засрамено и мудно.

А питам се - добро ли си, или поредно,

призвано да останеш тъжно вчера...

© Джоана Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??