11 nov 2008, 22:11

Вечен студ 

  Poesía
1017 0 1
 

 Вечен студ

 

Самотен женски силует

през зимните преспи върви.

Отчаяна, тя търси път навред,

а снегът безжалостно вали

 

и снежинки трупат се в душата и,

сякаш тя изгубила е своята плът...

И бавно студ обгръща сетивата и

и ръцете и безмилостно болят.

 

Очите и се замъгляват плавно

и едри капки падат във снега.

Тя върви, но все по-бавно

със сърце, обгърнато от самота.

 

И в този миг на болка и тъга

поглежда тя безсилно към небето.

Зад хоризонта вижда падаща звезда

и пожелава си да спре сърцето.

 

Но то не спира, продължава да тупти

и всеки удар я пробожда като с нож.

Какво значение, че някога ще спре да вали,

щом в душата и остава вечно тази нощ?

 

 

© Милена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Тя върви, но все по-бавно със сърце, обгърнато от самота." Но върви...Вдъхни и кураж! Поздрави!
Propuestas
: ??:??