1 feb 2011, 22:45

Вечер 

  Poesía
735 0 2



ВЕЧЕР


(пътепис)


Отдавна чакам.
Спирката е празна.
Хвърчат колите покрай мен...
Но няма начин, все ще дойде -
тролеят,
както всеки ден...


... Дойде...
Вратите се отвориха.
Аз влезнах,
прескочих трите стъпала
и на място в края седнах.


Кондукторът край мен се спря.
Аз казах:
- С карта съм.
- Спокойно - каза той - решавай си,
и в писането ми се взря.
А после на седалката отсрещна
прегледа днешните пари,
билетите приготви, стана
и пак започна да върви,
до всеки нов да спира...


А хора разни:
един извадил вестник,
друг го гледа любопитно,
две жени за нещо разговарят...
Поредна спирка.
Още хора влизат.


"Защо ли съм им толкоз интересна..."


- Понякога музата идва в тролея -
човекът във кожух ме стресна.
Беше неловко, стана ми смешно...


Тролеят спря.
- Довиждане, принцесо!
И публикувайте експресно! -
и махна със ръка, щом слезна.


Вратите се затвориха.
Тролеят тръгна пак.
До мене някой седна -
човек със шал и очила.
той имал и куфар,
сега се прозява...
Кондукторът пак наблизо минава.
А трябва да спирам
и страшно е жалко,
че времето беше по-малко от малко...
Отново прозявка...


Ей, трябва да слизам!
Тефтерът набързо
във чантата скривам.


© Дарена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • А аз пиша за кондукторка
  • Еееее, не заслужавам шестица! Все пак публикуването "експресно" закъсня с повече от 16 години...
Propuestas
: ??:??