Какво небе! Искрящо турско синьо -
като шалварите на някоя кадъна.
Отблясъци от лъскави витрини
и капки дъжд от облаци бездънни.
Това е летен дъжд - не е опасен!
Градът блести от пъстър шум и врява.
До Морското казино и терасата
морето куп усмивки подарява.
Денят се свърши. Светлините греят.
Наконтен е градът като девица.
А вятърът моряшка песен пее,
за да приспи притихналите птици.
© Нели Вангелова Todos los derechos reservados