28.04.2012 г., 0:51 ч.

Вечер в Бургас 

  Поезия » Пейзажна
887 0 8

Какво небе! Искрящо турско синьо -

като шалварите на някоя кадъна.

Отблясъци от лъскави витрини

и капки дъжд от облаци бездънни.

 

Това е летен дъжд - не е опасен!

Градът блести от пъстър шум и врява.

До Морското казино и терасата

морето куп усмивки подарява.

 

Денят се свърши. Светлините греят.

Наконтен е градът като девица.

А вятърът моряшка песен пее,

за да приспи притихналите птици.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??