Ве́черно вълшебство...
Вълшебният запой на сетивата
и на страстта внезапния каприз –
възторжено огъваха телата
ни, в по́лъха на ве́черният бриз...
В небето, също като в храмов ку́пол
увиснало над нас от Вечността,
за идващата нощ звездите стру́пал
бе Бог навярно... Сам и в самота...
... А над морето спускаше се бавно
отново вечер с дива красота
едно Предчувствие когато шавна –
с упойващият чар на Любовта...
И всичко беше толкова вълшебно:
мигът, безкрая, космоса, брега...
Морето ни нашепваше легенди
с вълшебство, но и с мъничко тъга...
Самата ти бе Цялото вълшебство,
а залезът навярно бе избрал
за своите легенди, теб естествено –
със всичко за което съм мечтал!...
Заливаше ни бавно тъмнината,
изгряваха съзвездия... Звезди...
В един момент надникна и Луната
и позлати пенливите вълни...
Вълшебство бе и лунната пътека,
която светла диря очерта
и вятърът вълшебен бе, полека
повел ни сам към тайнството в нощта...
Да изживей вълшебство поиска
дори една пленителна звезда,
но бе забравила изглежда риска
да се превърне в огнена следа.
И съ́с неве́роятната си грация
се вписа във вълшебството, но бе́ –
тя грабната за миг от гравитацията
и изгоря във нощното небе...
... И помнеща Началото комета –
белязана от Божият мотив –
последвана от друга, втора, трета
дойде от Сътворителният взрив...
Небето се превърна във огнище
(с космически енергии парад),
а дива гравитация разнищи
душите ни във огнен звездопад...
... В такава вечер искам да обърнем
с теб Времето и на „обратен ход“ –
Вълшебството да можем да си върнем,
но днес и тук... В Сегашният живот!...
11.10.2019.
© Коста Качев Todos los derechos reservados