1 nov 2009, 16:38

Вечните поети 

  Poesía » Civil
858 0 4

 

Те вечни ли са, вечните поети?

Децата ни, уви, не ги познават.

Не помнят ни  героите възпети,

книжовното богатство не съзнават.

 

Далечни ли са вечните поети?

Забързаното време разпилява

красивите лирични епитети,

а делничната проза надделява.

 

Предтечи наши вечните поети,

прозрели в бъдещето,  отброяват

добро и зло, а с мъдрите  завети

достойнствата на всеки открояват.

 

Библиотечни, вечните поети

по рафтовете прашни залежават,

защото „архаичните” куплети

от истини житейски натежават.

 

Предвечни ли са вечните поети?

Учителю, съзнаваш ли вината

и свойте отговорности поети,

призван да утвърдиш българщината?

 

Всевечни ли са вечните поети

с онази вяра силна, драгоценна,

която в стиховете ярко свети

възторжена, безкрайна, неизменна?

 

 

© Дияна Ханджиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Чудесно стихотворение !
    Много силно, особенно в днешно време,
    когато духовността избледнява . .
    Успех Дияна !
  • Да....Толкова е объркана нашата история ,че вече е трудно да се определи истината в нея.Поетите трябва да бъдат вечни за да запазят нашата история.Отлично стихотворение.Поздравления от мен,ДИЯНА...
  • Благодаря! Да е честит и на вас!
    Жалко за неграмотното младо поколение ...
  • да! честит празник, Диана!
Propuestas
: ??:??