ВЕЛИКДЕН
Вятърът леко прохладен
се стелеше в храсти и клони,
нашепваше за празника светъл,
цветове и багри зарони.
Колите се редяха в колони,
напускаха бавно града.
Цвят бял дървото отрони,
сякаш гонеше зло от дома.
Вижда се, всичко ще е прекрасно,
спотаено във вечер велика!
Децата очакват със щастие
с яйчице да се чукнат
и с радост "ПОБЕДА" да викнат!
21.04.2011 г.
© Луиза Маринова Todos los derechos reservados