27 jun 2021, 7:31

Великият спор 

  Poesía » Filosófica
203 0 0

ВЕЛИКИЯТ СПОР

 

Не спират да спорят умът и душата,

изказвайки факти за всички неща.

Умът е логичен и „знае“ целта,

и някакви глупости вечно пресмята,

 

душата, разправят, е п(а)тица волна,

пък все е далеч от просторната шир,

„ТЯ СМИСЪЛА ДИРИ И ВЕЧНИЯ МИР!!!“,

но често от кинтите най е доволна…

 

Духът пък ги слуша без слух като старец,

не взима страна в безконечния спор,

за него досаден е техният хор,

безстрастен е той… като мъдро магаре!

 

Не спират да спорят умът и душата,

но техните доводи нищо са – прах –

и някъде много високо над тях

усмихва се Бог на словата им вятър.

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??