3 nov 2015, 22:35

Великото преселение 

  Poesía » Civil
606 1 0

Великото преселение

 

Човешкия мравунек се разбуни!

Отприщи се човешкото море.

И тръгнха навсякъде с катуни,

да търсят да живеят по-добре...

 

И юрнаха си всички към Европа...

Щурмуваха до влезнат в крепостта,

до чуждете блага да се докопат,

да хванат лъскавото  на света!

 

Най-вече от арабските държави,

надъхани със тяхния ислям,

по ходжа заповед дали не става,

че апетита им е тъй голям!

 

И от Африка се бъхтят за Исляма,

напуснали традиции и Род,

дойдоха тук с измамата голяма,

да найдат  тука по-добър живот!

 

И  крепостта на нашата Европа,

от вътре смятат да превземат те,

Щом постепенно циците докопат,

и златен случай им се отдаде!

 

И ние всички  във наивната Европа,

стоим и просто гледаме това,

ще дойде ден така да хвърлим топа,

косите си да скубим  за това!

01.09.2015г. Драгойново

 

 

 

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??