Какво ли означава уважение,
щом вече всичко има си цена?
Какво разбирате под честно отношение -
та днес и въздухът мирише на лъжа...
Какво ли значи пък това приятел,
когато всичко е въпрос на интерес,
и толкова ли лошо е да си мечтател
във времената на глобалния регрес...
Какво за вас е думата душевност
в извратеноматериалния ни свят?
Що за чудо е това интелигентност,
когато хората пред телевизорите спят...
Какво ли, питам ви, е да сте себе си,
щом даже фалшът има дубликат,
и най-страшни ли са видимите белези
или вътрешните - от духовния разпад...
Какво, кажете, е да бъдем извисени,
когато паднали сме толкоз ниско,
и нима сме толкоз заслепени
да видим дъното, че е ужасно близко...
Какво и как, защо – въпроси много,
ала отговорът е един-единствен –
да бъдем хора умолявам ви, за Бога,
без добро животът е самоубийствен...
© Калински Todos los derechos reservados
https://youtu.be/mVgORRM4w_E.