16.04.2018 г., 17:01 ч.  

Верният отговор 2 

  Поезия » Философска
950 4 1

Какво ли означава уважение,

щом вече всичко има си цена?

Какво разбирате под честно отношение -

та днес и въздухът мирише на лъжа...

 

Какво ли значи пък това приятел,

когато всичко е въпрос на интерес,

и толкова ли лошо е да си мечтател

във времената на глобалния регрес...

 

Какво за вас е думата душевност

в извратеноматериалния ни свят?

Що за чудо е това интелигентност,

когато хората пред телевизорите спят...

 

Какво ли, питам ви, е да сте себе си,

щом даже фалшът има дубликат,

и най-страшни ли са видимите белези

или вътрешните - от духовния разпад...

 

Какво, кажете, е да бъдем извисени,

когато паднали сме толкоз ниско,

и нима сме толкоз заслепени

да видим дъното, че е ужасно близко...

 

Какво и как, защо – въпроси много,

ала отговорът е един-единствен –

да бъдем хора умолявам ви, за Бога,

без добро животът е самоубийствен...

© Калински Всички права запазени

Това е продължение на моето по-старо стихотворение ''Верният отговор'', което можете да намерите по-надолу в профила ми.

Произведението е включено в:
  793 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това стихотворение, както и първата му част, са част от проекта „Rhytm And Poetry/РАП-кази” (песни по мои авторски стихове и разкази), а видеото към неговата аудио версия можете да видите тук:
    https://youtu.be/mVgORRM4w_E.
Предложения
: ??:??