В нозете нямам камъни, защото,
по мене хвърлени, не ги събирам.
От думи като изстрели в челото
душата съживявах след умиране.
Ако ги бях запазила, тогава
те щяха в планина да се превърнат.
И този, целещ се в лицето право,
зад нея скрито, нямаше да зърне.
Насън ли Господ беше ме научил –
не знам. Не помня сънища и псалми.
Разбрала бях, че камъкът улучва
в очите който хвърля. Него жаля.
Добрите думи в кърпичка събирах,
не се залъгвах аз, че съм безгрешна.
Отвръзвах я и точната намирах,
щом срещнех като мен по пътя грешник.
Дариш ли го с такава дума-чудо,
в сърцето зимно пролетта ще бликне.
Не хвърля камък, който в свойта лудост
готов е и врага си да обикне.
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея »