16 feb 2021, 16:44

Веселата джунгла 

  Poesía » Para niños
1010 1 12

Днес в джунглата на сянка,

свири слонче със хобот

и събуди ги от дрямка

лъвчета, жирав и носорог.

 

А на другата полянка

маймунка пляска със ръце,

гепарди, антилопи и хиени

хванали се на хорце.

 

Там отсреща във реката,

потраква зъби крокодил,

хипопотам край него минал,

покоя той му нарушил.

 

На брега в тревата сочна

дошли са днес на водопой,

биволчета, зебри и нарочно

запяват всички, като в хор.

 

А щом настъпи вечерта 

и джунглата притихне,

орлето с нежните крилца

в гнездото топло ще се свие.

 

Знам, че утре сутринта

ще свири слончето - юнак,

дано са оцелели през нощта

и за игра готови пак!

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Стихотворения за джунглата »

14 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??