20 ago 2022, 10:42

Виенско колело 

  Poesía » Filosófica, Otra
438 2 4

Животът ми е виенско колело игриво,

върти ме безспир, докато изпадна в несвяст.

Ту надолу се спуска стремглаво, закачливо,

ту нагоре яко излита с буйна страст.

 

Животът ми е виенско колело. Устремен

стоиш ти долу сред тълпата.

Отправил погледа си ястребов и търсещ мен, събираш в шепи чудесата.

 

Животът ми е виенско колело. Студен

дъжд и ледени тръпки изпълват ми душата.

Ту бури, виелици бушуват всеки ден.

Ту вяра и надежда изпълват сърцата.

 

Животът ми е виенско лудо колело.

Тук поря дните смело с порив див.

Стоя скована или отлитам с птиците на юг.

Предпочитам аз живот щастлив.

 

© Виктория Милчева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Това, което душата премълчава »

32 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??