8 ene 2009, 9:08

Вина 

  Poesía
484 0 8

                  ВИНА

 

 

Небето се взира в риби очи -

телата им сини гният в смрад.

Но плажа бездушен мълчи.

Гузно мълчи и близкия град.

 

 

А чайките на пир-благодат

кълват, безумно щастливи.

Не знаят, че след час ще умрат,

погълнати от талазите диви.

 

 

Виновни тука няма за това.

В града са слепи и глухи.

Морето в нощта от мъка рева.

 

…Плакаха с него и лодките сухи.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??