Китайска капка тялото пронизва
и всичко разрушава вътре в мен.
От размисли душата ми подгизва –
в неистов гняв на мрежите съм в плен.
Не е виновен никой с чуждо име,
че в мен се бият хиляди слънца.
Изгарят ме дотам, че да боли ме,
от раните на адската вина.
© Данаил Таков Todos los derechos reservados