3 oct 2018, 2:22

Винокръвие 

  Poesía
311 1 3

Чепки грозде ще изврят

и зиме ще се носят в песен.

Поели летните искри,

ще сгреят кръвните телца,

укротени в летаргична дрямка.

Ще кипва спомен от слънца,

пренесени във саможертва,

леещи отвержено потта,

за да узрее гроздовата есен.

Ще звъннат чаши с топлина

обгрижена, тръпчиво- вгорчена, 
ферментирала плодова любов,

докоснат елексир от боговете.

Винената плът ще влее палещата

си душа, ще разпръсне щастието

на забрава, ще изтанцува своя

опияняващ танц, за да отмине

болезнено… до следващата си поява.

© Misteria Vechna Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??