26 nov 2021, 12:47

Виновни сме 

  Poesía » Civil
322 1 2

И гледаме живота със счупени очи,

навеждаме се за молитва

и благодарим на Бога, 

че нас ни пощади.

И покрай нас така си отминават

една след друга лоши новини

за пожари, жертви, 

за загубени човешки съдби.

Една свещичка не можем да запалим,

само цъкаме с език да заглушим съвестта,

че и ние сме виновни,

бяхме съпричастни 

за всяка лъжа.

© Teodora Andreev Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??