И гледаме живота със счупени очи,
навеждаме се за молитва
и благодарим на Бога,
че нас ни пощади.
И покрай нас така си отминават
една след друга лоши новини
за пожари, жертви,
за загубени човешки съдби.
Една свещичка не можем да запалим,
само цъкаме с език да заглушим съвестта,
че и ние сме виновни,
бяхме съпричастни
за всяка лъжа.
© Teodora Andreev Все права защищены