30 ago 2024, 8:06

Виновникът 

  Poesía
36 0 0

        В И Н О В Н И К Ъ Т

 

В Метрополията бушуват тъпи размирици,

Глупостта и Простотията си разменят коварни чифтета,

Мъдростта е под домашен арест в Провинцията,

а политиката се превръща във Рай за долнопробните мекерета.

 

Народът е поканен на поредното представление,

премиерата ще бъде на двадесет и седми октомври,

а какво ще бъде на артистите поведението,

ще определи редукцията на електоралните ни простори.

 

Пак ще има много омърлушени дяволи

с ангелски лица и с поведение на Света вода ненапита,

с инфантилна невинност за това,което отново се получава

и под килима ще бъде заметен пак плебисцита.

 

Всеки народ заслужава своите управници,

те са огледалото на цялата нация,

това е продукта,който заедно всички създаваме

и на който му липсва Духът на Възрожденския Български Статус.

 

Докато не застанем всички пред урните,

с желание да се борим и победим

животът ни ще продължи,да крета катурнат,

без да оставя трайни,горещи следи.

 

29.08.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??