1 abr 2020, 18:23

Високосна моя 

  Poesía » Otra
309 4 6

Високосна моя, в календара ти,
някой е зачеркнал пролетта.
Искат да се върне някак старата,
им година. С жарките лета.

Този ден, дарен от летобройците,
сякаш трън, в очите на света,
а след него - нощ за звездобройците,
да предскажат точно любовта.

А ще дойдат пролетта и лятото,
и напук земята се върти.
Ще им стигне ли тогава златото?
Сълзите ти кой ще заплати?

На плещите крехки, на годината,
грях човешки, ангелски крила.
Слънце тя е. Под дъга щом минете,
прошепнете : Орис е била...
 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??