Apr 1, 2020, 6:23 PM

Високосна моя 

  Poetry » Other
310 4 6

Високосна моя, в календара ти,
някой е зачеркнал пролетта.
Искат да се върне някак старата,
им година. С жарките лета.

Този ден, дарен от летобройците,
сякаш трън, в очите на света,
а след него - нощ за звездобройците,
да предскажат точно любовта.

А ще дойдат пролетта и лятото,
и напук земята се върти.
Ще им стигне ли тогава златото?
Сълзите ти кой ще заплати?

На плещите крехки, на годината,
грях човешки, ангелски крила.
Слънце тя е. Под дъга щом минете,
прошепнете : Орис е била...
 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??