Кога сияят звезди?!
Дали във
тъмна нощ,
или под блясъка
на огън?
- Просто звезден!
Кога гори човешкото
сърце?!
Когато няма пламък,
или в горящите главни?!
За плахия копнеж
на звездните селения
- тях не ще попиташ,
- просто звездно
за да запламти
човешкото сърце -
му трябват винаги
звезди...
05.10.84
"Пловдивски мотиви"
© Валери Качов Todos los derechos reservados