Тиха нощ,
за която е всичко разказано,
но човекът остава в незнание.
Бебе. Ясла. Небето - белязано
от звезда със вековно послание.
И овчари в среднощното бдение
първи ясния знак разтълкуваха.
Славна вест! Бог изпрати спасение!
И небе, и земя запразнуваха.
Още колко ли нощи в затишие
ще обличат във истинност дните ни?
И заслушани, не с безразличие,
Боже, дай да прогледнат очите ни!
С прочит нов да се сбъдне в душата ни
Витлеемската приказка стара.
- Бог роди се - изрича устата ни.
А умът се събужда за вяра.
Тиха нощ!
Днес отново се случва. Да, Свята е!
И сърцето откликва с прозрение.
Виж, небето съдбовно огрято е!
И за тебе се ражда спасение.
© Ивелина Георгиева Todos los derechos reservados