25.12.2014 г., 16:23 ч.

Витлеемска история 

  Поезия
619 1 4

Тиха нощ,

за която е всичко разказано,

но човекът остава в незнание.

Бебе. Ясла. Небето - белязано

от звезда със вековно послание.

 

И овчари в среднощното бдение

първи ясния знак разтълкуваха.

Славна вест! Бог изпрати спасение!

И небе, и земя запразнуваха.

 

Още колко ли нощи в затишие

ще обличат във истинност дните ни?

И заслушани, не с безразличие,

Боже, дай да прогледнат очите ни!

 

С прочит нов да се сбъдне в душата ни

Витлеемската приказка стара.

- Бог роди се - изрича устата ни.

А умът се събужда за вяра.

 

Тиха нощ!

Днес отново се случва. Да, Свята е!

И сърцето откликва с прозрение.

Виж, небето съдбовно огрято е!

И за тебе се ражда спасение.

 

 

 

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??