Влюбен в дъха ти
Теб единствено аз чакам,
там – на пейката във парка,
да се появиш от полумрака,
там – край приказната арка,
където срещи си споделяхме,
за които нарочно подранявах.
И тогава, без да се разделяме,
всеки път, все ослепявах
от косите ти от злато.
Вървяхме след поривите величави,
погубени във спомени от лято,
което теб и мен ни изостави,
сред безснежна зима, във която
по-топло ставаше във мен,
вдишал твоя дъх горещ.
И напълно опиянен
до мен да се опреш –
не бих мечтал за нищо друго,
не бих ходил аз по сънищата твои.
Само пленник да съм в твойто иго!
Само ти да ме пазиш от порои!
И щастлива си, това го зная,
тук до мен, пред изгрева във нас.
И единствено на тебе ще призная,
че влюбен съм в дъха ти аз.
© Християн Todos los derechos reservados