3 sept 2023, 20:32

Влюбена 

  Poesía » Otra
304 1 4
Влюбена

 

Липата златокоса се разплака,

сълзи кристали по земята заваляха.

Южняка чакаше с надежда плаха –

сълзите перли ветровете разпиляха

 

над къщите. Дърветата смутени

в кристали влюбени четяха ѝ душата.

А тя като звезда новородена

просветваше спасена под луната.

 

из книгата "Нежно"

издателство "АртГраф" - 2023 г.

© Илияна Каракочева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??