Липата златокоса се разплака,
сълзи кристали по земята заваляха.
Южняка чакаше с надежда плаха –
сълзите перли ветровете разпиляха
над къщите. Дърветата смутени
в кристали влюбени четяха ѝ душата.
А тя като звезда новородена
просветваше спасена под луната.
из книгата "Нежно"
издателство "АртГраф" - 2023 г.
© Илияна Каракочева All rights reserved.