29 ago 2023, 9:53

Влюбено лято 

  Poesía
291 11 28

Искаш ли малко солени целувки?
Знаеш ли лятото как ми отива!
Пáри ми слънце в косите разпуснати
и е достатъчно. И съм щастлива.

Вярвай ми, в моята кръв е морето,
сякаш на сушата спрях се за малко.
Но ако обич докосне сърцето ми,
може би нощем ще ставам русалка.

С изгрев – обличам вълните дантелени.
Шепна в рапаните стихчета сини.
Гледай ме – залезно шия в неделите
сребърен бриз или бисерни миди.

Питаш ли, как оцелявам през зимата?
Тежко, студено, более душата...
Търся си бряг – остани с мен завинаги,
падна ли в пясъка – дръж ми ръката.

Искаш ли малко целувки солени?
Виж ме – до теб ставам морско красива.
Пеят вълните по моите вени.
Влюбено лято е. И ми отива.

© Деа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??