5 dic 2009, 1:01

Влюбено стихотворение 

  Poesía
473 0 7

 

 

                   

 

ВЛЮБЕНО СТИХОТВОРЕНИЕ

 

 

Ако не беше дошла, щях ужасно да страдам

и щях безпаметно да се напия,

ей като оная звезда,

която никога не се прибира.

Не я ли виждаш?

Тя е в косите ти,

в очите ти,

в гърдите ти,

в душата ти.

А моята душа,

а моите гърди,

а моите очи,

а моите коси –

те са твое огледало.

И знай,

че колкото и да е криво,

то е толкова и истинско –

като залеза вечер

и както сутрин изгрева.

Всъщност не знам какво исках да ти кажа,

но за мене беше много важно.

Сигурен съм само, че е искрено.

А може би си помечтах да се обичаме,

както нито ти,

нито аз

сме го мислили...

 

Пък звучи толкова притчово.

И като хубава приказка.

© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??