24 ene 2019, 22:44

Внимавайте с въпросите 

  Poesía
397 3 3

-Ти бил ли си моряк? - Да, бил съм.

- И лекар ли? - Разбира се, съм бил.

Задавам си въпросите улисан

на този здрав и много мил катил.

 

- Не може да си бил - му опонирам.

А той стои с категоричен вид.

Учуден е, защо не го разбирам

и от учтив превръща се в сърдит.

 

- И депутат ли също? -питам скромно.

- Не! -казва той -говедо не съм бил,

но имах шансове ужасно много.

Пропуснах, да не стана за резил.

 

- Какъв си днес? - решително го питам.

Боксьор съм - казва - и такъв ще съм.

В отговори и въпроси се заплитам,

като в кошмарен и болезнен сън.

 

- За бой ли ми говориш, бе, човече?

Учудих се, че всичко, ти си бил.

Той причерня като беззвездна вечер

и ме записа в списъка немил.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??