Така е от най-древни времена -
похвали има ли, ще има свади...
върти се все във страстите света -
един е с тебе, друг пък нож ти вади...
Решил е някой, че е философ
и е разбрал уроците житейски,
но се оказва – все не е готов
да спазва заповедите Библейски...
Оглеждаме се в капчица любов
като в едно мечтано огледало...
в хвърчилото на всеки порив нов
сме ветрове от дух, душа и тяло...
Боли ни, ала удряме без жал,
за да търпиме собствените рани,
със хлевоустия си арсенал
в душите веем гордото си знаме...
Воюваме за чест и за медал,
ала войната не е само смелост
и важно е едно: да си разбрал –
не я започвай – и си я спечелил...
© Михаил Цветански Todos los derechos reservados
Бъдете вдъхновени, приятели!