26 jul 2009, 11:30

Впряг 

  Poesía
393 0 1

                  ВПРЯГ 

 

Животът ни впрегна във нова управа,

тук всеки тегли в различни посоки.

Един наляво, друг вдясно. Не става.

Делим децата си, като жива стока.

 

Надолу пътят се вие по урви.

Товара го теглим все настрана.

Държавата към пропаст се втурва.

Кой ли тази страна прокълна?

 

Отдолу е безкрайно мъртвило.

В безвластието  - властва смъртта.

Обещаха, ще литнем с хвърчило.

 

… Родино, сякаш апокалипсис чета.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??