Смутно Време, кой ни праща?
Пълководец без войска и чин?
В мътен извор риба хваща.
Сън засънил е народ любим.
Гладно Време гърло хваща!
Празна маса, дим в комин.
Родно знаме се поклаща...
Кротички овце сме и търпим.
Овча дрямка се отплаща!
Нищо заедно не щем!
Все се каем и ревем!
Щом такива сме! Да мрем!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados