Усещам, че времето минава
И всяка поговорка придобива смисъл
А всяка дума вече не оставя
Дълбоки белези и лоша мисъл.
Прочитам стари книги и улавям
Че някой, някога е проумял
Това което аз открих и се надявам
И аз да стана нявга толкоз зрял.
Започнал съм да помъдрявам, май
Прощавам лесно, бързичко забравям
Броя до десет, че и повече, докрай
Докато ми мине, май че остарявам.
Но винаги ще помня този миг
В който истината аз открих, накрая
Че всяка мисъл е като чутовен вик
Запратен нейде в безкрая.
© Hristo Hristov Todos los derechos reservados