А сълзите, подобно на длан
ми затоплят страните студени.
Коридор, с малки стъпки постлан
ме отвежда назад, пак към мене.
Меги Миткова
Добър вечер! Ти мълчиш.
Скърца старият прозорец.
Аз съм тука. Ето, виж!
И сърцето ми е горест.
Днес прекрачих този праг.
От години го сънувам.
Дай ми само малък знак,
да отпия от милувка.
Жаждата за обич днес
в спомени при теб ме води.
Няма звук, ни малка вест,
а геранът е безводен.
Само избелял каскет
ме поглежда от стената.
Дядовият силует,
хлопва отведнъж вратата.
Тръгва някъде без дом...
Ти отиваш с него, бабо...
Аз оставам. Плачешком
да бера през съ̀лзи ябълки.
-------------------------------------------------------------------
Включвам се и аз в тази поредица. Благодаря на всички, участващи в нея за вдъхновяващите стихове!
© Ани Монева Todos los derechos reservados